10 Mayıs 2010 Pazartesi

Yunanistan' daki isyan ve tutuklularla tüm dünyada dayanışma

1 Mayıs, Napoli: Giannis Dimitrachis, Alfredo Bonnano, Christos Stratigoupoulos ile dayanışmak için dört ATM ' ye boya ve çekiç ile saldırıldı. " Özgürlüğün hayaleti her zaman dişlerinin arasında bir bıçak ile geri gelir."

28 Nisan, Prag: Yunanistan büyükelçiliği bahçesine molotof atılmasıyla yangın çıktı. Büyükelçilik girişine Dimitrakis ismi ve daire içinde "A" çizildi. Basın benzer bir kundaklama olayının Brezilya' daki Yunanistan konsolosluğunda gerçekleştiğinden bahsediyor.

27 Nisan, Londra: "Hellenic Center" işgal edildi. "Dmitrakis ve tüm anarşistlere özgürlük, Lambros Fountas' a saygı, Cezaevlerine yangın- Alfredo Bonanno ve Christos Stratigopoulos' a özgürlük!" yazılı iki banner asıldı.

27 Nisan, Buenos Aires: Yunanistan büyükelçiliği önünde toplanıldı. Beş yoldaş tutuklandı (bir tanesi polisler tarafından ciddi bir şekilde yaralandı) ve evleri arandı. Basın, büyükelçiliğe molotof atıldığından bahsediyor. " Kamu otoritesine saldırı, tecavüz ve atak, ideolojik gücün suistimali" suçlamalarıyla 29 Nisan' da hapsedildiler.

26 Nisan, Roma: San Paola' daki üç ATM şubesine boya ve asitle sabotaj düzenlendi ve " Dimitrakis' e özgürlük! " yazılamaları yapıldı. "Yunanistan Devletindeki tüm tutsak yoldaşlara özgürlük! Cezaevlerine ateş!"

25 Nisan, Barselona: Gracia bölgesinde Caixa Catalunya bankasının Atm şubesi ateşe verildi. "Bırakın dayanışma alevleri dağılsın, küllere dönüşene kadar!"

15 Nisan, Paris: Societe Generale bankasına boya ile saldırıldı, bankanın camı ve atm' si parçalandı. İnşaat halindeki emlak ajansına "-Bim!- Sermayeye savaş! Mülkiyete savaş!" yazılamaları yapıldı. Bu eylem ile "hakimiyet" e (domination) ve onun bütün formlarına karşı savaşan Yunanistan' daki ve başka yerlerdeki dostlarımıza dayanışmamızı gönderiyoruz!

30 Mart, Brüksel: Yunan kilisesi kırmızıya boyandı. "Devlet ve kilise öldürür ve hapseder!" yazıldı.

28 Mart, Paris: Yunan ortodoks kilisesinin kapıları ateşe verildi. BNP bankasının (bu banka en büyük yunan bankalarından biri olan Piraeus bankasına sahip) camları kırıldı ve ATM şubeleri hasara uğratıldı. Eylem sonrası bildirimiz: "Tüm devlet rehinleriyle ( ekmek hırsızından, bombacıya...) dayanışma! Sizlere yolunuzda iyi şanslar. Krizleri derinleştirelim, burada olduğu gibi her yerde!"

18 Mart, Brüksel: BNP bankası tamamı ile parçalandı. "Yunanistan gibi her yerde, sermaye ölebilir. Yunanistan devleti tarafından rehin alınan bütün anarşistlerle dayanışma!"

15 Mart, Brüksel: Dexia bankasınının camları kırıldı.

15 Mart, Brüksel: Yunan diplomatlarına ait iki araba yakıldı.

Çeviri: T.Y.
Türkçesi: http://www.internationala.org/index.php/isyan/anarsist-hareket/671-yunanistan-daki-isyan-ve-tutuklularla-tuem-duenyada-dayanma.html
Kaynak: Non-Fides.fr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder