19 Aralık 2009 Cumartesi

Yunanistan'dan Haberler - 18 Aralık 2009

18 Aralık 2009

Atina’nın Viktoria meydanında polis güçleri göçmenlere cok sert baskı uyguluyor. Polis meydanda satış yapan göçmenlere saldırdı ve onları kovaladı. Sattıkları şeyleri de tekmeledi. İnsanlar hemen tepki vererek polisleri engelledi ve meydandan dışarı kovaladı. Olaylar sırasında meydandan geçen otobüslerdeki ve arabalardaki insanlar da bağırarak göçmenlerle dayanışma gösterdi.


Üniforma içindeki maskeli polisler ayrıca Kıbrıs Parkı ve Patision (Atina) caddelerindeydi. Polisler parkta diğer sakinlerle birlikte oturan göçmenleri kovaladı. Park daha önce de pek çok kez birçok insanı ciddi şekilde yaralayan domuzlar tarafından saldırıya uğramıştı.

Atina’nın Petroupoli mahallesindeki işgal altındaki alan Votanikos Kipos’a ateşli saldırılar.

TIM Hellas Şirketi İşçilerinin Temel Sendikası,üniversitelerdeki akademik dokunulmazlığa ilişkin yasanın değiştirilmesine karşı olan öğrencilerle dayanışmak için üyelerinden imza topluyor.

“Özgür Askerlerin Spartacus Birliği” yaptığı baskılarla Korinthos ordu kampındaki askerler için daha iyi kalitede ve daha çok yemek, temiz su vb. gibi daha iyi yaşam standartlarının gelmesini sağladı. “Özgür Askerlerin Spartacus Birliği”, “Askerler köle değil üniformalı vatandaşlardır” sloganı altında askeri alanlarda daha iyi koşulların sağlanması ve askeri organizasyonun daha demokratik işlemesi için mücadele ediyor. http://diktiospartakos.blogspot.com/


Haber: http://de.indymedia.org/2009/12/269265.shtml