15 Aralık 2009 Salı

Yunanistan'dan 15 Aralık haberleri

15 Aralık 2009

Giannis Dimitrakis’in duruşması 28 Nisan 2010’a ertelendi. Bir banka soygunu hakkında suçlanan anarşist Giannis Dimitrakis duruşmadan önce avukatlarıyla görüştürülmediği için avukatları duruşmaya hazırlanamamıştı. Duruşma salonunda Giannis’le dayanışmak için gelen bir sürü insan vardı. Ayrıca pek çok insanın girişi de polis tarafından engellendi. Giannis, Korydallos hapishanesine gönderilecek ama hala siyasi tutukluluarın bulunduğu koğuşlardan birinde kalıp kalmayacağını bilmiyoruz.

11 avukat ve 13 tane görgü tanığı, polis güçlerinin vatandaşları nedensiz yere karakola götürmek, parmak izlerini almak ve üniversitelerdeki dokunulmazlık alanlarını ihlal etmek gibi illegal davranışlarından dolayı savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Selanik’te politik ve sosyal merkez RESALTO’dan tutuklanan insanlar için para toplanması amacıyla bir dayanışma konseri var. Bir dayanışma konseri de Atina’nın Zografou mahallesinde.

Selanik Aristoteleio Üniversitesi mimarlık bölümü öğrencileri eğitim seminerleri düzenliyor. İlk seminerler büyük şehirlerin gettolarında ve gettoların yaşayanları baskı altında tutmayı ve izolasyonu nasıl sağladığı üzerine olacak.

Alexandros Grigoropoulos'un annesi davanın Korydallos hapishanesinde görülmesi talebiyle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvuruyor. Yunan otoriteleri davanın, birçok görgü tanığının öğrenci olması nedeniyle gidemeyeceği Amfissa yerine Atina’da görülmesi talebini 2 kez reddetmişti.

“Sosyalistik” Yunan hükümeti, yazın orman yangınlarında 3.kez yanan ve pek çok araştırmacının kanıtladığı gibi doğanın çok büyük tehlike altında olduğu Atina’nın güney banliyölerine yeni yollar inşa etmeyi planlıyor.

Frontex ve Yunan otoriteleri “Yunanistanın ve Avrupa vatandaşlarının milli güvenliğini (Avrupa Birliği ülkelerini bombaladıktan sonra ülkelerini terk etmek zorunda kalan“terörist” göçmenlerden) korumak” için daha güçlü baskı kurulması konusunda anlaştılar.

İçişleri Bakanı Ntinos Rovlias, polis ve orduda kendisinin de katıldığı bazı skandalların açığa çıkması üzerine istifa etti.

Kilkis’li çiftçiler Evzonoi sınırında blokajlarına devam ediyorlar. Protestocular daha önce söz verilmiş ama şimdi ertelenmiş olan ekonomik yardımı talep ediyorlar.

Kıbrıs adasının Lemesos şehrinin merkez binasına Molotof kokteylli saldırı düzenlendi.

Haber: http://de.indymedia.org/2009/12/268934.shtml

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder