13 Aralık 2009 Pazar

İsyan devam ediyor...

2008 yılının Aralık ayında Alexis'in öldürülmesiyle başlayan isyan dalgası onun ölüm yıldönümünde yeniden büyüyor. İsyandan olarak geçen sene olduğu gibi bu sene de Yunanistan'daki direnişle ilgili haberleri olabildiğince hızlı bir şekilde çevirerek sizinle paylaşmaya çalışacağız. Böylece başından beri isyanla ilgili kamuoyuna ulaşan haberlere topluca erişme, isyanın güncesini tutma ve onu yorumlama şansımız olacak. Yunanistanda ve tüm dünyada isyan eden anti-otoriter arkadaşlarımızla dayanışma ağları kurulmasına vesile olmak, Türkiye'den dayanışma eylemi haberleri almak ise blogun beklentisini de aşan güzel hayaller olabilir ancak.

Alacağımız haberlerin umudumuzu taze tutması ve şevk vermesi dileğiyle çeviri ve haberlere erişme konusunda desteklerinizi bekliyoruz.
İletişim için : isyandan@gmail.com

İsyandan

Yunanistan'dan 13.12.2009 Haberleri

Üniversitelerde akademik dokunulmazlık hakkında rektörler konseyi toplantısı toplantısı tüm olanlardan sonra Eğitim Bakanı Anna Diamantopoulou’nun katılımıyla gerçekleşti. Konsey, binaların işgalinin yasaklanmasına ve üniversite polisinin kalıcılığının sağlanmaya çalışılmasına karar verdi. Konsey ayrıca üniversiteleri şehrin dışına taşımayı planlıyor. Böylece öğrenciler şehir merkezindeki vatandaşlarla iletişim kuramayacak. Kitle medyası genç ve işçinin öfkesi sonucu onaylanan sığınma yasasını karalamaya başladı bile. Ayrıca şu anda aktif olan politik öğrenci gruplarını yasadışı kılmak için eski ve artık faaliyette bulunmayan politik öğrenci grubu EFEE’yi tekrar canlandırmak istiyorlar. Bir tarihi bilgi: Üniversitede silahla yapılan ilk kavgalardan biri 1896’da Yunanistan Kralı Otto’ya karşı idi.

85 göçmenin Sisam Adası’ndan FRONTEX uçağıyla bilinmeyen bir yere gönderildiği bilgisi geldi. Bu konuyla ilgili daha fazla bilgi bir sonraki haberde.

“Nazi Karşıtı İnisiyatif” üyeleri yargılanıyor. İnisiyatif, dava açarak Konstantinos Plevris’in antisemitik kitabı “Yahudiler, gerçeğin tamamı” adlı kitabını engellemeye çalışmıştı. Neonazi Konstantinos Plevris mahkeme tarafından suçsuz bulunmuş ve daha sonra “Nazi Karşıtı İnisiyatif” üyelerine karşı dava açarak onları “yanlış bilgi yaymak”tan suçlamıştı. Yanlış bilgi dedikleri ise İnisiyatifin mahkemenin ünlü ve tanınmış neonazi Konstantinos Plevris hakkındaki kararıyla, kararı veren mahkeme üyelerinin de neonazi düşüncelere sahip antisemitikler olduğunu söylemesi!

Polis, siyasi aktivistleri polis merkezine götürerek rutin kontrolden geçirmek ve ayrıca her birinin politik düşüncelerini dosyalamak suretiyle terrörize etmeye devam ediyor

Bugün Selanik’ten bir konvoy Gazze’ye doğru yola çıktı. Konvoyda 80 ambulans ve 130 insan var. Konvoy pazartesi günü binlerce Türkiyelinin onları yiyecek, tıbbi malzeme ve Filinstin’liler için giyecek içeren 120 kamyon ile karşılayacağı Türkiye sınırına varacak. Bağımsız İngiliz politikacı George Galloway konvoyun başında. Konvoy, Türkiye’den sonra Suriye, Ürdün ve 27 Aralık’ta İsrail sınırını delmek istedikleri Mısır’a doğru yola devam edecek.

Haber: http://de.indymedia.org/2009/12/268663.shtml