17 Aralık 2009 Perşembe

Yunanistan'dan Haberler - 17 Aralık 2009

17 Aralık 2009

LA.O.S’nin faşistleri (parlamentodaki nazi partisi) dün gece Agios Panteleimonas meydanındaki gibi bir ikinci sahte kurul oluşturmak üzere Atina’daki Amerika meydanında toplandılar. Amaçları böylece göçmenlere yönelik saldırılara başlayabilmek ve öldürme işlerine devam edebilmek. Kypseli ve Patisia mahallelerinden toplanan ırkçılık karşıtları nazilerden çok daha fazlaydı ve bu toplanmayı engellediler. Bu olayı destekleyen nazi politikacı th. Plevris meydanı terk etmek zorunda kaldı ve kalan birkac nazi polisi çağırdı ve meydandan onların eşliğinde ayrıldı.

Kavala şehrinde dün bankalara karşı saldırılar düzenlendi. Alpha Bank’ın, FBB’nin, Yunanistan Ulusal Bankası’nın ve Postane Bankası’nın camları kırıldı ve içeri molotof kokteylleri atıldı. Polis 18 kişiyi karakola götürdü ama onlara karşı herhangi bir delil yoktu.

13.30’dan hemen sonra 20 işçi Selanik’teki ET3 televizyon kanalının stüdyosuna girdi. İşçiler canlı haberleri durdurdular ve resmi işçi sendikasının katılmayı reddettiği bugünkü grevle ilgili tutumlarını açıkladılar. Bundan kısa sure sonra 2 grup özel polis gücü binanın karşısına geldi.

Bugünkü greve katılan inşaat işçileri işverenlerin sözcüsü olan grev karşıtı işçiler tarafından dövüldü. İşçi sendikalarının çoğu grev çağrısı yaptı.

Irakleio, Girit İşçileri eylemi : 550 civarında kişi katıldı ve hastaneden atılan 9 işçiye destek amaçlı Girit Sağlık Merkezini bloke ettiler. (Çağrıcıların çoğu parlamentodaki sol partilerdi.)

Selanik’teki işçi eylemi az katılımla gerçekleşti.(Çağrıcıların çoğu parlamentodaki sol partilerdi.)

Atina’daki işçi eylemine katılım da azdı. .(Çağrıcıların çoğu parlamentodaki sol partilerdi.)

Dün motorsikletli ve arabalı 60 kişinin katılımıyla Irakleio merkez polis karakolunda RIDVAN ÇELİK (RIDO) ile dayanışma eylemi gerçekleşti. Rido muhtemlen gönderilmeyecek ama politik sığınmacılık talebinin sonucunu bekliyoruz.

Elefsina şehri çevresindeki endüstriyel büyümeye karşı eylemlere ilişkin bilgi için: http://thriasiofoto.blogspot.com/

Haber: http://de.indymedia.org/2009/12/269144.shtml

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder