15 Aralık 2008 Pazartesi

Yunanistan'dan Son Haberler

Merhabalar.. .
 
Artık Yunanistan'la sınırlı birşeyden bahsetmiyoruz. Ama Yunanistan'ın beklenmedik şehirlerine de yayılan, isyancı anarşistlerin eylem yöntemlerinin geniş gençlik kesimleri tarafından benimsendiği bir durumla karşı karşıya olduğumuzu bilmenizi isterim. Bugün hiçbirşey yokmuş numarası çeken ve pembe dizilerle dolan Yunan medyası bile dün bu konuyu tartışıyordu. 'Madem bu maskeli anarşistler 200 kişi, toplayın bitsin' diyen vatandaşlara cevap veren gazeteci, 'artık binlerceler' diyerek durumu itiraf ediyordu. İçişleri bakanı, mülkiyete yönelik şiddet yüzünden azıtan ve 'polisimiz nerde' diye soranlara, 'polis elinden geleni yapıyor' cevabı veriyordu. (Daha önce yazdığım hükümet krizi gerçekleşti ama Karamanlis henüz istifa etmiş değil.) Artık düzenden umudu kestiği için birçok televizyon spikerinin anarşistlere yağ çekmeye başladığı, muhabirlerin haber merkezindekilere kulak asmadığı görüntüler de vardı televizyonlarda. Yayalar yollarda her zamankinden daha rahat, taksiciler her zamankinden daha nazikti. Büfelerden alışveriş yaptığınızda para ödüyorsanız, büfeci size dualar okuyordu. Polisler cehennemin dibine bir yere kaçmıştı. Ortalıkta görünenlerin gözlerinden korkuyu okuyordunuz.
 
Mağazaların yoksul göçmenler tarafından kamulaştırılması (yağmalanması diyorlar onlar) asıl korkularıydı ve gerçekleşti. Bu gece göçmenler durmazsa eğer devletin kontrolü sağlaması çok zor.
 
Dün Aleksi toprağa verildi. Cenaze sırasında birçok polis taşlarla yaralandı ve havaya ateş açıldı. Gece ise Larissa, Selanik, Volos, Yoannina, Patra, Sparti, Aleksandropoli, Gümülcine, İskece gibi birçok şehirde bankalara ve büyük mağazalara yönelik tahrip harekatları gerçekleştirildi. Patra'da polisle birlikte Altın Şafak faşistleri de anarşistlerin barikatlarına yönelik saldırıya katıldılar. Faşistler Atina'da bugün bir genç kızı bıçakladılar. (Öldüğü haberine rastlamadım)
 
Bugün, genel grev yürüyüşleri ardından da eylemler devam etti. Girit İraklio'da valilik işgal edildi. (fotoğraflar)
 
Politeknik bugün daha kalabalık. Oysaki bugün herşeyin biteceği bekleniyordu. Yanan laptopların etrafında genç çocuklar ısınıyor. 'Bugünleri gördüm ya ölsem de gam yemem' diyesi geliyor insanın. Günler geçtikçe, bir isyanın nasıl devrime dönüşebileceğine dair öngörüler ediniyor.
 
Eğer Türkiye'de birşeyler oluyorsa (ya da olursa) lütfen bizi de bilgilendirin. politekniğin en uzun gecesi başlıyor gibi. hoşçakalın.
 
GÜZEL ŞEHİRLER NE GÜZEL YANIYORLAR!

Caner

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder