19 Aralık 2008 Cuma

Anarşi Kolektifi Ankara'dan Dayanışma Çağrısı

Atina'da polisin 15 yaşındaki bir genci, Alexandros Grigopolous'u, silahından çıkan kurşunla öldürmesi olayı, başta Yunanistan olmak üzere tüm dünyayı isyana boğdu. Berlin ve Londra'da anarşistler, anti-otoriterler Yunanistan Konsolosluklarıni işgal ettiler. Balkanlar'dan ve Avrupa'nın diğer kentlerinden anarşistlerin başını çektiği ama dayanışma ruhuyla toplumun her kesiminden insanın katıldığı direniş haberleri geliyor. Bu direniş hayatımızı, tüm bireyselliğimizle bizi kendi eline almak isteyen devlete, polise, kapitalist sisteme, ataerkiye direniştir. Bizi henüz uyuşturamadıklarını göstermenin zamanıdır.

Türkiye'de yaşayanlar olarak bizler devletin göstere göstere işlediği bir de ardından "faili meçhul" dediği cinayetlere, hapishanelerde, gözaltlarında kapalı kapılar ardında gerçekleştirilen işkencelere hala alışmadık! Sokakta kendisine kimlik soran vatandaşı döven polisler, dur ihtarına uymadığı bahanesiyle insan öldüren polisler, polis kıyafeti giyerek polis gibi davranıp kadınları saçından sürükleyerek kaçırıp tecavüz edenler… Alışmayacağız! Engin Ceber, Baran Tursun, Dilek İnce ve diğerleri aklımızdalar.

Yunanistan’daki isyanın içinden arkadaşlarımız 20Aralık günü için uluslar arası bir eylem çağrısı yaptılar. İsyanı Yunanistan’ın isyanı olarak değil bizim isyanımız olarak kurgulamak için 20 Aralık günü saat 12.00’den itibaren Yüksel Caddesi’nde isyandan derlediklerimizle, heyecanımızla, samimiyetimizle açtığımız masada olacağız. Bizi yalnız bırakmayın…

Aynı gün saat 15.00’te Yüksel Caddesi’nde bir basın açıklamamız olacak.

Orda görüşürüz.

Anarşi Kolektifi Ankara

ankanarsi@gmail.com

http://ankanarsi.blogspot.com

www.sanalteori.net (Aylık teorik e-dergi)

http://isyandan.blogspot.com/ (Yunanistan’daki isyana iliksin güncel haberler ve linkler)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder