18 Aralık 2008 Perşembe

İstanbul'dan Eylem Çağrısı

20 ARALIK EYLEMİNE ÇAĞRI: UNUTMUYORUZ, AFFETMİYORUZ !

ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ. ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ!

Otoritenin duvarındaki çatlaklardan kan sızıyor: kıpkırmızı… Sızan bu kan kimin kanı? Gözaltına alınıp kapatıldığı cezaevinde dayakla öldürülen devrimcinin mi? Eryaman'da kemikleri kırılana kadar dövülmesine göz yumulan travestinin mi? Dur ihtarına uymadığı için arabasında kafasından vurularak ölen gencin mi? Sokaklarda mendil sattığı için ölüme kadar kovalanan çocuğun mu? Eline silah verilip ölmeye ve öldürülmeye zorlanan binlerce genç erkeğin mi? Ölmeyi ve öldürmeyi reddederek, kimsenin askeri omayacağını açıkladığı için sivil ölüme mahkum edilenin mi? Çapraz ateşle öldürülen eşcinselin mi? Gözaltında kaybolmuş yüzlerce insanın mı? Açlık grevini sona erdirsinler diye dozerler ve mermilerle paramparça edilen tutukluların mı? Ölesiye tecavüze uğrayan kadının mı? Korkudan babasının bacakları arasına saklanmaya çalışırken onlarca tüfek kurşunuyla delik deşik edilen çocuğun mu? Öfkesini kendi dilinde bağırırken canı alınan gencin mi? Etnik kimliği nedeniyle evinden köyünden çoluk çocuk sürülüp katledilenlerin mi? Kalbi bedeninde susup tüm dünyada atmaya başlayan kardeşim Alexis'in mi?

Duvar artık örtmeye çalıştığı zulmü saklayamıyor; zaptedemiyor. Bir öfke kabarıp üstünden aşıyor: simsiyah… Bu öfkenin içimizden dışarı taştığında, rehin alınmış, gasp edilmiş hayatlarımızın karanlık sokaklarını nasıl da şenlikli alevlerle ışıl ışıl aydınlatacağını hepimize gösterdi Yunanistan'daki kardeşlerimiz… Bu öfkeyi biz içimizde büyüttük; büyütüyoruz. Atina Politeknik işgalcileri tarafından tüm Avrupa ve dünyada devlet şiddetine karşı yapılmış küresel eylem çağrısına kulak vererek, 20 Aralık Cumartesi günü saat 14:30'da Taksim meydanında buluşacağız; "BÜTÜN DEVLETLER KATİLDİR: UNUTMUYORUZ; AFFETMİYORUZ" yazan tek bir pankartın altında toplanıp, 15 dakika boyunca susup birbirimizin içinde yalazlanan öfkeyi dinleyeceğiz. Gözlerimizi devlete dimdik dikeceğiz; ki gözlerimize bakıp içimizden sokaklara taşmak üzere kabaran isyanı görebilsin. Bilsin ki unutmuyoruz, affetmiyoruz.

Devletin ve her türden otoritenin zulmüne karşı içindeki öfkeyi, isyanı ortak kılmak isteyen herkesi 20 Aralık eylemine davet ediyoruz.

anarşistler ve anti-otoriterler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder